“In gebruik geven appartementsrecht”

  1. Indien een eigenaar zijn privé gedeelte met inbegrip van het mede gebruik van gemeenschapsgedeelten en de gemeenschappelijke zaken, aan een ander wil geven, zal die het gebruik slechts kunnen verkrijgen na ondertekening van een in duplo gemaakte en gedagtekende verklaring, dat hij/zij het Reglement van Splitsing van Eigendom en het Huishoudelijk Reglement, alsmede een besluit als bedoeld in artikel 5:124 e.v BW (inzake beslissing kantonrechter dat de gebruiker een bepaling moet naleven), zal naleven. Indien de gebruiker de in dit artikel genoemde verklaring niet wenst te tekenen, is het bestuur van de VVE bevoegd hem/haar uit het privé gedeelte te verwijderen.” Deze bepalingen zijn ontleend aan artikel 24, 25 en 26 van het Modelreglement van Splitsing van Eigendom 1983.
  2. Het appartement mag slechts als woning worden gebruikt. De VvE staat tijdelijke verhuur als AirBnB of vakantie verhuur niet toe.

Wij willen u er graag aan herinneren dit artikel na te leven. Wij verzoeken u om na een overeenkomst van verhuur de Huurders Verklaring getekend te retourneren aan de VvE.